03 mars 2010

Nu behöver jag verkligen hjälp!

I LT kunde man nu i dagarna läsa om kommande nedskärningar av förskolepedagoger här i Järna. De kommer sammanlagt ta bort 12 tjänster p.g.a. av ett enormt underskott på 5 miljoner!!! Detta betyder att förskolorna i vissa fall får klara sig på 2,75 tjänster på 16 barn i åldrarna 1-3,5 år eller 2,25 tjänster på 20 (!) barn i åldrarna 3,5-5 år.

I går var jag på ett tillkallat föräldramöte, vilket borde haft benämningen "Krismöte". Vi alla föräldrar på mina barns förskola fick nämligen veta att rektorn lämnat in förslag hos kommundelsnämnden att lägga ner vår förskola "Grodan". Detta skulle innebära att våra barn istället får flytta till en annan förskolan med en helt annan vision än den vi har i dag. Dessutom skulle den nya förskolan innebära sammanlagt 160 barn, mot våra 36 idag. Detta är det värsta tänkbara för oss föräldrar (och barn såklart) då vi har en fantastisk förskola där barnen och föräldrar känner enorm trygghet och tillit till personalen (som för övrigt står på våran sida). Personalen är dessutom en väl fungerande och stabil grupp som sällan använder sig av vikarier. Vid en nedläggning har de flesta uttryckt att de inte kommer följa med...

Hjälp oss att skriva under uppropet på denna sida: http://upprop.nu/LJDB
Det skulle betyda mycket!!!

11 kommentarer:

emilia morén sa...

jag skrev under listan. hoppas det fixar sig!

Fia sa...

Läste om det på LT's hemsida så sent som idag. Nu har jag i alla fall skrivit på för er och barnens skull.

Jag förstår att det inte alls känns kul att behöva byta från en miljö som känns trygg och som man trivs i. Men vill ändå säga att jag bara hört gott om den nya förskolan i Järna.

Lycka till, kram!

Anonym sa...

Hoppas dom lägger ner skiten!

Malin sa...

Till Anonym: Riktigt moget av dig att fälla en sådan kommentar och dessutom vara anonym. Hur vore det om man istället kunde stå för sin åsikt?

Anonym sa...

Man kan aldrig vara annonym på nätet! Det gäller bara att veta vart man ska leta fatass! :)

Carro sa...

Malin, vart har du tagit vägen saknar att läsa i din blogg! Kram Carro

Malin sa...

Anonym: Förmodligen är du riktigt bitter över livet eller så har du alldeles för få vänner att umgås med om du väljer att lägga ner tid på att leta upp folk som du kan försöka trycka ned. Tyvärr är jag starkare än så. (Fat ass är dessutom en särskrivning och anonym stavas med ett n).

Therese sa...

men vem är det som skriver nått sånt elakt? Förstår mig inte på såna människor... synd om dem! :)

Anonym sa...

Ja, du behöver verkligen hjälp...med att uppdatera din blogg! Jalla, börja skriv nu!

/Camilla

Fia sa...

haha usch då. men det är också en kommentar jag fått höra förut. Att det aldrig tar slut, utan bara förändras... men jag vägrar tro på det haha.. MEN det är också skönt att höra att man inte är ensam om det. Kram!

Carro sa...

Hej Malin! Var länge sen man hörde ifrån dig hur eh det? Kram Carro